Aylık haber bültenimizin temel amaçlarından biri öğrencilerimiz ve akademik, idari ve servis çalışanlarımızla AGÜ’nün bir aile olduğunu hepimize hatırlatmaktır. Bu sayımızda okulumuzun dışa açılan yüzünün mimarı olan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Ofisi ile başlıyor ve üniversitemizin ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtılmasında, okulumuzun her türlü faaliyetinin yürütülmesinde en ağır işleri özveri ve başarıyla yürüten, kısa adıyla, Basın Yayın’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.
AGÜ’lü öğrenciler, BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda küresel sorunlara çözüm arıyor. BM’nin 17 maddeyle ele aldığı küresel sorunlar, öğrenciler tarafından derslerde ele alınıyor ve çözüm öneri tartışılıyor. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Arooba Zaib bu sayımızda BM’nin kalkınma hedeflerinin 6’ıncısı “Temiz Su ve Sanitasyon” konusunu değerlendirdi.
Yaşadığımız bu zor pandemi günlerinde, hayatımızı tekrar düzene koymak, yaşam standardımızı tekrar yükseltmek, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için bir arayışta olduğunuzu biliyoruz.
Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) yürütücüsü olduğu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından gönderen organizasyon olarak fon aldığı ilk proje olan "From Youth Factory to Europe for Volunteerism and Solidarity” projesi kapsamında gönüllü öğrenciler 2 ay süreyle Portekiz'de Avrupa Dayanışma Programı (ESC) hareketlilik projesine katıldı.
Gelin hep birlikte Büyük Ambar’da üst katında hizmet vermeye başlayan Good for You’nun hikayesine ortak olalım. Yepyeni bir girişim modeli olan Good for You’yu, Amerika’da kurulan yeni bir kahve dükkanı olarak tanımlamak mümkün. Yeni bir hikaye, insanları merkez alan bir oluşum olarak karşımıza çıkan marka, özünde tespit edilen bir problemi çözme amacıyla yola çıkmış bir girişim.
Okulumuzun en renkli simalarından, kah grubuyla verdiği konserlerde ön plana çıkan, kah sahnelerimizin müzisyen perisi rolüne bürünen Melih Öztorun'un son şarkısını dinlediniz mi?
AGÜ Endüstri Mühendisliği mezunlarından Fatih İnce, mezuniyetinden çok kısa bir süre sonra TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde Veri Bilimi Uzmanı olarak işe başladı.
Mimarlık Fakültesi araştırma görevlileri Nihan Muş Özmen, İlinur Can, Melih Utkan ve Bahar Elagöz Timur hocalarımız öncülüğünde Bünyan'da farklı sit alanlarına tasarım yaratma hedefiyle ilk analiz gezilerini gerçekleştirdiler.
Bu sene tüm kulüplerimiz yeniden başlayan yüz yüze eğitim sürecinde öğrencilere eğlenceli ve keyif verici bir dönem geçirtmek amacıyla yepyeni etkinliklere kolları sıvamıştı. Bu yazıda hangi kulüpler hangi etkinlikleri düzenlemiş ona bakalım.
Bu Ekim, AGU Cumhuriyet Kupası ile öğrencilerine atletik becerilerini gösterme ve mücadele etme fırsatı sundu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Cumhuriyet Kupası heyecanını Voleybol Turnuvası ile başlattı. Takımlar, Ekim ayının 18’inden itibaren bir hafta boyunca üst sıralarda yer almak için mücadele ettiler. Haftanın sonunda, sürükleyici finallerin belirlediği kazananlar ödüllendirildi.
Biraz eğlenmek ve zamanı biraz da olsa unutmak isteyenler için Kasım ayında gerçekleştirilen etkinlikleri derledik. Etkinlik alanlarına pandemi nedeniyle getirilen yasakları öğrenmek için Biletix’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Dünya ölçeğinde rakamlar öyle gösteriyor ki pandemi dünya gündeminin en önemli maddelerinden birisi olmasına rağmen, ağustos ayından beri bir düşüş içerisindeyiz. Yine de her ne kadar pandeminin başındaki kadar yüksek rakamlara erişmese de haftalık hasta sayıları 3 milyonun ve ölüm sayıları ise 50.000’in üzerinde.
İki adam uçsuz bucaksız bozkırın ortasında, sarı otların içinde amaçsızca yürüyor gibi gözüküyorlardı. Güneş tepedeydi ama ısıtmıyordu, artık sonbahardı. Sonbaharda bozkırda açıkta kalmak ölüm demekti, ancak bu iki adam hiç de endişeli görünmüyordu. Yüzündeki kırışıklıklardan görmüş geçirmiş olduğu belli olan adam elinde bastonuyla önden, daha genç olan ise arkadan yürüyordu.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden öğrencilerimiz Bilal Çakır ve Bengisu Kaya Erasmus staj programları aracılığıyla yeni bir ülkede kariyer arayışının nasıl kolay bir hale geldiğini bizlere gösterdiler. Kendileriyle konuşma ve deneyimlerini bu tür fırsatlardan yararlanmak isteyen öğrencilerle paylaşma şansı bulduğumuz için şanslıydık.
Siyasi çalkantıların şekillendirdiği bir ortamda vuku bulan bu güzel hikâye, iki arkadaş yakınlığındaki bir baba ve oğulun ilişkilerinin izini sürmekte ve birkaç saniyede hayatların olaylar karşısında nasıl değişebileceğini göstermektedir. Roman, bir toplumun semboller ve maddi kültürünün mutlak doğasını Afganistan özelinde irdelemekte, sınıf ve dini farklılıklar temaları arasında gezinip zamanı yılların sırrını açığa çıkartan yekpare bir öge olarak kullanmaktadır.
AGÜ’de 2012 yılından bu yana Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışıyorum. En sık yaptığım ve en çok bilinen işim sosyal medya mecralarının yönetimi ve sorumluluğu.
Etkinlik koordinatörü ve Mimarlık Bölüm Başkanı Burak Asiliskender ile etkinliği konuştuk.
Adım Oktay Kaplan. Abdullah Gül Üniversitesi, Yaşam ve Doğa bilimleri fakültesinde öğretim üyesiyim. Doktoramı İrlanda’da aldıktan sonra ilk önce Almanya’ya geçtim. Almanya’da post-doktora, doktora sonrası çalışmalarıma devam ettim. Çalışma alanım nadir hastalıklar ve 2017’den beri Abdullah Gül Üniversitesi’nde çalışıyorum.