AGUNews

Mart - Nisan 2023, Sayı 75

GÜNCEL HABERLER

Kayseri’deki Yabancı Uyruklu Misafirlere Deprem Farkındalık Eğitimi

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

AGÜ Gençlik Fabrikası ve Kayseri İl Göç İdaresi Müdürlüğü ortaklığı ile ilimizde bulunan yabancı uyruklu misafirlere yönelik deprem konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

AGÜ’den Depremzedelere Sosyal Market

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Abdullah Gül Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde barınan depremzedeler için Sosyal Market açıldı. Depremzede aileler ihtiyaçlarını sosyal marketten ücretsiz karşılıyor.

Makine Mühendisliği Mezunumuz Rukiye Demir, Yataş Grup’ta Proje Mühendisi Oldu

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Merhaba, ben Rukiye Demir, Makine Mühendisiyim. Üniversite eğitimim boyunca sahip olduğum mühendislik bilgi ve deneyimleriyle kendimi geliştirerek kariyerime yön vermek istedim.

Deprem Süreçleri Koordinasyon Komisyonu - SKS Daire Başkanı Ali Özdemir Anlattı

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Öncelikle biz de tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu süreçleri yönetmek amacıyla AGÜ olarak Deprem Süreçleri Koordinasyon Komisyonu oluşturduk.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Röportajı

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

İnsan topluluklarının arkasında kadın emeği var. Yani bu kadar temel bu kadar yaşamsal bir şey olan kadın emeğini yılda bir gün hatırlayıp kadın çiçektir böcektir demek bana hoş gelmiyor. Elbette hatırlayalım ama bunu değerli görme meselesi var.

ArtAnkara 9. Çağdaş Sanatlar Fuarı Üzerine

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ArtAnkara Çağdaş Sanatlar Fuarı 09-12 Mart 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerine ve ev sahiplerine kapılarını açtı.

AGÜ, Kayseri’de önemli bir Marka - Selda Örnek ile Röportaj

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Ben Selda Örnek. Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde maaş mutemedi olarak çalışmaktayım.

Film İncelemesi - Cadı Kazanı

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Bu ayki film önerimizde bağnaz insanların dini inançları kullanarak toplumsal düzeni ve hukuku nasıl ele geçirdiğini göreceğiz. Bu film Arthur Miller'ın 1952'de yazdığı bir oyundur. Bu oyunun konusu ise 17. yüzyılda ABD'nin Salem kasabasında cadılıkla suçlanan bir grup insanın cadı mahkemelerinde yargılanıp idam edilmesidir.

Film İncelemesi - Luther: Batan Güneş

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

“Ben başıma gelen şey değil olmayı tercih ettiğim şeyim.” der Carl Gustav Jung. İnsanlar yaşamı boyunca sürekli değişir. Hayatımız boyunca deneyimlediğimiz şeyler bizi olduğumuz kişi yapar fakat bu bizim irademizden elbette ki bağımsız değildir.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Dünya Mühendislik Günü

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma için Mühendislik Günü, AGÜ’de Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bilim Köşesi

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Bu ayın Bilim Köşesi yazısında milletimizin başına gelen büyük deprem felaketiyle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek adına deprem nedir, nasıl oluşur ve deprem mekaniği nedir konularına yer vermeye kara verdik.

Orta Çağ’ın ‘Karanlığında’ Tiyatro

Mart - Nisan 2023, Sayı 75
0

Kendisinden önce ve sonrasındaki dönemlerle kıyaslandığında hayatın hemen hemen tüm alanlarında bir duraksama, gerileme dönemi yaşanmış olması sebebiyle karanlık olarak adlandırılan Orta Çağ’da tiyatronun da bu duraksamadan payını aldığı söylenebilir.