AGUNews

Mart - Nisan 2023, Sayı 75

AGÜ, Kayseri’de önemli bir Marka - Selda Örnek ile Röportaj

Fevzi Can Gürüz Mart - Nisan 2023, Sayı 75 9519
AGÜ, Kayseri’de önemli bir Marka - Selda Örnek ile Röportaj

 

Merhabalar Selda Hanım, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ederek değerli vaktinizi bize ayırdığınız için AGÜ News ailesi olarak size teşekkür ederiz. Aynı fakültede çalıştığımız için ben sizi tanıyorum ama okurlarımızın da sizi tanıması için bize kendinizden bahsedebilir misiniz? Selda Örnek kimdir?

 

Merhaba hocam AGÜ News için elbette zaman ayırabilirim. Böyle güzel bir iş ortaya koyduğunuz için ben teşekkür ederim. Ben Selda Örnek. 1991 Kalecik doğumluyum. Polis bir babanın kızıyım. Babamın mesleği sebebiyle birçok şehirde bulundum. Ankara, Adıyaman, İstanbul ve Kayseri… Kayseri aslen memleketim bu arada. Üniversiteye kadar İstanbul’da okudum. Daha sonra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldum. Bir kız annesiyim, kendisi şu an beş yaşında. Halihazırda ikinci üniversitemi okumaktayım Sosyoloji bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim.

 

Ne kadar süredir üniversitemizde çalışıyorsunuz? Şu an hangi görevi yürütmektesiniz? Üniversitemizde çalışmadan önce farklı kurum veya kuruluşlarda çalışma tecrübeniz oldu mu?

 

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde maaş mutemedi olarak çalışmaktayım. Daha önce bir kurumda çalışmadım ilk atamam AGÜ’ye oldu. Ondan önce kısa süreli olarak özel sektörde çalışmıştım. AGÜ’de yedi yıldır çalışmaktayım. İlk atandığımda Personel Daire Başkanlığı’nda göreve başladım. Daha sonrasında Mühendislik Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda çalıştım.

 

Selda Hanım fakültemizde maaş mutemedi olarak çalıştığınızı söylediniz. Bizler fakülte personeli olarak bilgi sahibiyiz. Peki bilmeyenler için fakültemizde hangi görevleri yürütüyorsunuz? Kısaca açıklar mısınız?

 

Fakültemiz akademik ve idari personelinin maaşları, ek ders ücretleri gibi ücretlerin ödenmesi işlemlerini yürütmekteyim. Fakültemiz öğrencilerinin staj işlerinin ve belgelerinin koordinasyonu ile kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimizin belge işlerinin yürütülmesinde görevliyim. Diğer ekip arkadaşlarımla beraber genel olarak fakültemizin idari işlerinin yürütülmesinde görev almaktayım.

 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde çalışmaktan memnun musunuz? Çalışma ortamınız nasıl? Kişisel olarak neler söylersiniz bu konu hakkında?

 

Benim için bir çalışma ortamının olmazsa olmazı huzurlu olmasıdır. Bu konuda çalıştığım birimden oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Fakülte dekanımız Saniye Hoca ve dekan yardımcımız Armağan Hoca ile çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Fakülte sekreterimiz Eyüp Bey ve ofis arkadaşım Tuba Hanım ile birlikte güzel bir uyum yakaladığımızı düşünüyorum. Fakülte personeli olarak çok uzun zamandır birlikte değiliz fakat aramızda kısa zamanda pozitif bir sinerji oluştuğunu düşünüyorum. Genel olarak fakültemizde çalışmaktan oldukça memnunum.

 

Ne güzel çalışma ortamınızdan memnunsunuz. Peki AGÜ’de çalışmak, AGÜ ailesinin bir mensubu olmak size ne ifade ediyor? Üniversitemizi, diğer kurum ve kuruluşlar ile karşılaştırıldığında farklı kılan, ayrıcalıklı kılan yönleri var mıdır?

 

Dışarıdan bakıldığında, insanların bana nerede çalıştığımı sorduklarında AGÜ cevabını verdiğimde pozitif bir etkisinin olduğunu görebiliyorum. Üniversitemizin özellikle Kayseri’de önemli bir marka değeri olduğunu söyleyebilirim. AGÜ’nün pek çok uluslararası öğrenciye ve akademisyene sahip olması da onu farklı bir yerde konumlandırıyor. Böylesine kaliteli bir kurumda çalışıyor olmaktan memnunum. Kişisel olarak bir üniversitede çalışmak, gençlerle bir arada olmak benim için oldukça keyifli. Öğrencilerle ve öğrencilerin aileleriyle iletişim kurabilmek, onlara görev ve sorumluluklar kapsamında yardımcı olabilmek çok tatmin edici. Bu noktada bana iyi hissettiren pek çok anıya sahibim.

 

Bu noktada çok sosyal birisi olduğunuzu, insanlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan ve bunu keyifle yapan bir karakteriniz olduğunu söyleyebiliriz aslında. Yaşadığımız korkunç deprem felaketi sonrasında da depremzede öğrencilerimize ve ailelere yardım konusunda gayretli çabalarınız takdire şayan gerçekten. Bunun için de kendim, fakültemiz ve AGU News ailesi adına bir kez daha teşekkür ederim.

 

Rica ederim. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Az önce de belirttiğim gibi aslında insanlara dokunmak, küçük de olsa dertlerine çözüm bulabilmek iyi hissettiriyor. Mesela kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimizle aramız çok iyi olmuştur. Onların hem çalıştığı zamanda hem sonrasında iletişimiz çok iyi olmuştur. Hemen hepsiyle iletişim halindeyiz. Bir de şunu belirtmek isterim gençlerimiz bizim için çok kıymetli onlar bizim geleceğimiz.

 

Çok da güzel bir paylaşım oldu. Peki, Selda Hanım iş hayatınızı konuştuk, iş hayatı dışında neler yaparsınız? Hobileriniz nelerdir? Boş vakitlerinizi nasıl geçirirsiniz?

 

Boş vakitlerimin neredeyse tamamını kızıma ayırıyorum diyebilirim. Bazen saatlerce evcilik oynuyoruz. Ailesine bağlı birisi olarak ailemle vakit geçirmek önceliğim. Onun dışında fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Doğayı çok seviyorum. Doğa fotoğrafları, videoları çekmeyi seviyorum. Kitap okumayı, film izlemeyi severim. Seyahat etmeyi, tatili çok severim. Bu konuda bir yaz insanı olduğumu söyleyebilirim. Kış aylarında heyecanla yaz tatilimi planlayabilirim.

 

Son olarak AGU News aracılığıyla öğrencilerimize neler söylemek istersiniz?

 

Öğrencilerimize naçizane üniversitemizin onlara sağladığı imkan ve olanakları olabildiğince kullanmalarını tavsiye edebilirim. Üniversitemiz hem uluslararası öğrencilere ev sahipliği açısından hem geniş çapta yürüttüğü uluslararası değişim ve gençlik projeleri açısından diğer üniversitelere göre öğrencilerimize çok geniş fırsatlar sunmakta. Üniversitemizin diğer üniversitelere kıyasla öğrenci sayısının az olmasının da öğrencilerimiz için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü böylelikle öğrencilerimizin kendilerini tanınan imkan ve olanakları çok daha iyi değerlendireceğine inanıyorum. Bunlardan bir tanesi de sizin de yürütücü ekipte yer aldığınız AGÜ News. Öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilen yazılarla katkı sağladığı, kendi pencerelerini yansıtabildiği bir bültene sahibiz. Sizin aracılığınız ile AGU News ailesine teşekkür etmek isterim.

 

Zaman ayırıp röportajımıza katıldığınız için biz teşekkür ederiz Selda Hanım. Güzel bir röportaj olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizin de bu gibi tavsiyeleri dikkate alarak üniversitemizin onlara sunduğu çeşitli imkân ve olanakları değerlendirerek başarılı, keyifli dönemler geçirmesini diliyorum.