Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı düzenlendi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği öğrencileri Türkiye genelinde düzenlenen ve 9 alanda 583 projenin katıldığı TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmaları’nda iki derece elde etti.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Bitirme Projeleri Fuarı ve Yarışması’nda öğrencilerin Bellona, Kumtel, Metro Market, Simfer, Stryker ve Yataş firmaları ile yürüttükleri projeler yarıştı.
Üniversite sınavına girecek aday öğrenciler Abdullah Gül Üniversitesi’nde bir araya geldi. Eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu, aday öğrencilere “YKS Öncesi Aday Öğrencilere Tavsiyeler” konulu konferans vererek sınav stresini nasıl yeneceklerini anlattı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından uluslararası personel hareketliliği haftası düzenlendi.
Ben Bekir, 2021 yılında üniversitemiz İşletme bölümünden mezun oldum, yaklaşık 1 yıldır Kayseri’de Erciyes Anadolu Holding bünyesinde Finans departmanında Finans Uzman Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktayım.
BM verileri, biyolojik olarak parçalanamayan plastik torbaların ve şişelerin kullanımı ve bertarafı gibi hususlardaki verilere dayanarak, küresel malzeme ayak izinde %70'lik bir artış olduğunu göstermektedir.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofisi tarafından “Uluslararası Festival” (International Fest) düzenlendi.
İki gün süren festivalde konserlerden Dj performanslarına, kulüp tanıtımlarından spor turnuvalarına kadar birçok etkinliğe yer verildi.
Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), Uluslararası Ofis ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından başlatılan Kültürlerarası Etkinlik Serisi kapsamında Bangladeş Günü gerçekleştirildi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından “Gençlik ve Sosyal Medya - Ne Kadar Gerçek Ne Kadar Sanal” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü tarafından uygulamalı çatı teknolojileri semineri gerçekleştirildi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 11’incisi olan Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar başlığı ile uyumlu olarak hazırlanan GLB205 Sürdürülebilir Şehirler & Toplumlar dersi kapsamında bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niğmet Uzal, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kayseri İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) Paydaş Çalıştayı’na katıldı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karakalem ve ebru sanatı sergisi düzenlendi.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından şiir dinletisi düzenlendi.
Toplantılarda AGÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender ile Öğretim Üyeleri Dr. Sinan Akyüz ve Dr. Sümeyra Ayrık tarafından Bölgesel Mülteci ve Dayanıklılık Planı (3RP) proje tanıtım sunumları yapıldı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri, GLB 205 Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar (Sustainable Cities & Communities) dersi kapsamında ders yürütücüsü Dr. Ahmet Baş’la birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü tarafından Turkuaz Seramik İncesu Tesislerine teknik gezi gerçekleştirildi.
Hikmet Kozan Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı atölye çalışması, Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan (SKA) 7. başlık olan “Erişilebilir ve Temiz Enerji” kapsamında düzenlendi.
Kampüsün üretime dayalı tarihini sürdürmek ve yeşil kampüs-yeşil mahalle ilkeleri çerçevesinde Kocasinan Belediyesi ile iş birliği içinde mahalle sakinleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve üniversite mensupları ile birlikte yürütülen AGÜ Bostan’da yapılan atölye çalışmasına öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanısıra Kayseri Kızılay Toplum Merkezi çalışanları da katıldı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından İngiltere Bilimler Akademisi (The British Academy) tarafından desteklenen “Türkiye’de Görünür/Görünmez Suriyeli Göçmenler: Değişim İçindeki Kimlikler ve Kentler” araştırma projesi kapsamında “Şehir ve Aidiyet Duygusu Çalıştayı” düzenlendi.