AGUNews

Ocak 2024, Sayı 82

Sürdürülebilir Kültür için Oyun Etkinliği

Basın Yayın Havvanur Özgüven Ocak 2024, Sayı 82 6805
Sürdürülebilir Kültür için Oyun Etkinliği

ARTS&MAP ve AGÜ Mimarlık bölümü ile ortaklaşa hazırlanan Haydi Sürdürebilir Kültür Oynayalım etkinliğinde, 2 gün boyunca eğitimler, seminerler ve atölyeler yapıldı. 


Etkinliğin ilk gününde, Hollanda’dan ve Türkiye’den gelen farklı branşlardaki eğitmenler oyunu eğitime nasıl dahil edilebileceği hakkında çeşitli seminerler verdi. İkinci gününde ise bu bilgiler ışığında ve Ellis Bartholomeus moderatörlüğünde ‘Game Jam’ etkinliği yapılarak katılımcılardan oyun tasarımı yapılması beklendi. ‘Speed dating’ kavramı üzerinden ilerleyen oyun tasarımında, gruplardan oyun ve kültür-sanat sektörünün bir araya getirildiği co-design örneği beklenildi. 


Katılımcılardan Menno Deen, Levent İnce, Havvanur Özgüven, Fazıl Akdağ ve Gülsum Polat’ın tasarlamış oldukları benzer sanat eserlerinden aynı duyguları hisseden kişilerin birbirleri ile buluşmasını sağlayan bir mobil uygulama fikri juri tarafından herkes tarafından kullanılabilir basitlikte ve etkinlikte olduğu için birinci seçildi. 


AGÜ’ nün ev sahipliği yapmış olduğu bu iki günlük etkinlikte katılımcılar eğitime oyun adapte etmenin ne kadar etkili olduğunu deneyimleyerek bir kez daha hatırlamış oldular.




GALERI