AGUNews

Ocak 2024, Sayı 82

Güvenlik Hizmetleri Müdürü Ünsal Kaya ile Röportaj

Selda Örnek Ocak 2024, Sayı 82 4681
Güvenlik Hizmetleri Müdürü Ünsal Kaya ile Röportaj

Merhaba Ünsal Bey öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. İlk soruda kısaca sizi tanıyalım. Ünsal Kaya kimdir?

1969 Çankırı doğumluyum. Evliyim bir kız bir erkek evladın babasıyım. Eskişehir Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü mezunuyum.

Meslek hayatınıza nasıl başladınız? AGÜ’den önce nerelerde çalıştınız?

1992 yılında İstanbul Florya’da emniyet teşkilatında mesleğe başladım. 1993’te Başbakanlık Koruma Müdürlüğü bünyesinde devlet büyükleri korumada çalıştım. Emniyet teşkilatında 20 yılı aşan hizmetten sonra kurumlar arası geçişi yaparak Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’ne geçiş yaptım.

Peki, Abdullah Gül Üniversitesi’ndeki göreviniz nedir? Hep aynı görevde mi çalıştınız?

2013 yılının Temmuz ayından itibaren yaklaşık 11 yıldır Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Bu arada zaman zaman da İç Hizmetler Müdürlüğü’nde de çalıştım.

Okulumuzun güvenliği Ünsal Kaya’dan sorulur diyebilir miyiz? Görevinizi biraz daha detaylandırmak adına soruyorum.

Sadece öğrenciler, çalışanlar değil, inşaatından malzemesine, aracından bahçesine kısaca her şeyin güvenliğinden biz sorumluyuz diyebilirim.

Herhangi bir yaşanacak olumsuzlukta yılların tecrübesiyle birlikte çözeceğinizi düşünüyorum Ünsal Bey. Ayrıca güzel kampüsümüzün güzel noktalarından birinde bulunuyor ofisiniz bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Merak ettiğim bir şey var. Kampüsümüzde hiç güvenlik ile alakalı olağanüstü bir durum yaşandı mı? Buna dair bir anınız var mı?

Biz insan odaklı çalıştığımız için güvenliğin birinci amacı olaylar olmadan tedbir almaktır. Olayların önüne geçmektir. Öngörülerinizle huzurlu bir ortam sağlamak için çalışmaktır. Şöyle bir düşündüğümde şimdiye kadar öğrencilerimiz, personelimiz hiç problem yaşanmadı çok şükür.

Okulumuzda güvenliği sağlayan bir ekibin de başındasınız. Peki ekip merkezli olarak sorsam okulumuz güvenliğini sağlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Güvenlik ekibi seçerken eğitim, yaş, askerliği yapma gibi kriterler belirledik ve bu kriterlerin geri dönüşünü pozitif yönde aldık. Ekibimizi zamanla daha da güçlendirdik. Ekibimizle birlikte akademik-idari personel, öğrenciler devamlı iletişim halinde kalarak güvenliği 7/24 sağlamaya çalışıyoruz. Bizler üç vardiya olarak çalışarak güvenli konforlu bir kampüs sunmaya gayret ediyoruz.

Yani özetle öğrencilerimiz ve personelimiz yüzde yüz güvende diyebiliriz o zaman. Röportajımız aracılığıyla AGÜ News ailesi olarak size ve ekip arkadaşlarınıza çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.