Birleşmiş Milletler'in Ekonomik ve Sosyal İlişkiler Departmanının yedinci sürdürülebilir kalkınma hedefi, herkesin makul ücretli, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerjiye kavuşmasını sağlamaktır. İstatistikler, dörtte üçü Afrika'da olmak üzere 759 milyon insanın elektriğe erişiminin olmadığına işaret ediyor. Ayrıca, yaklaşık 2,6 milyar insan tehlikeli ve verimsiz pişirme yöntemleri kullanıyor. Bütün dünya nüfusunun erişebilmesi amacıyla modern yenilebilir enerjiye ulaşım, ısınma ve elektrik sektörlerinde ihtiyaç var.
AGÜ, bu amacı araştırma ve kullanıma dayalı etkili politikalar ve planlarla desteklemektedir. Üniversitemiz, örneğin, sıfır atık hedefiyle kömür yerine doğal gaz kullanarak enerji tasarrufu planlarını uygulamaktadır. İklim eylem planında karbon ayak izi üzerinde durulmuştur ve AGÜ 2040 yılına kadar karbon nötr olmayı taahhüt etmektedir. Tüm bunlara ilaveten, öğrenciler arasında farkındalığı arttırmak ve enerji israfını azaltmak amacıyla Küresel Sorunlar Dersleri gibi eğitim programları ve enerji üzerine projelere yer vermektedir. SKH'yi gerçekleştirmeye yönelik etkinlikler ve Kayseri Ulaşım gibi kurumlarla iş birlikleri de bulunmaktadır.
İstenen hedefe ulaşmak zor bir yolculuk olabilir, ancak AGÜ örneğindeki gibi herkesin biraz çabasıyla bu yolculuk daha kolay hale gelecektir.