AGÜ News yeni sayımızın konuğu üniversitemizde Erasmus Kurum Koordinatörü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak çalışan Nimet Bulut. Merhaba Nimet Hanım, öncelikle AGÜ News ailesi olarak bize değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Klasik giriş sorumuzla başlayalım isterim: Nimet Bulut kimdir?
Merhaba ben Nimet Bulut. 1991 yılında Kayseri’de doğdum. Üniversite eğitimine kadar olan tüm aşamaları Kayseri’de tamamladım. Hatta lise eğitimimi üniversitemizin hemen karşısında yer alan Ahmet Eren Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. 2013 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl içerisinde Abdullah Gül Üniversitesi’nde Öğrenci Dekanlığında göreve başladım. 2014-2020 yılları arasında yine üniversitemizin Gençlik Fabrikası departmanında çalıştım. 2020 yılında Erasmus Koordinatörü olarak atandım. 2021 yılında da Uluslararası İlişkiler Koordinatörü olarak atandım. Bir yandan Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Sosyoloji Bölümü’nde de Doktora çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Nimet Hanım, gördüğüm üzere hem iş yaşamınızda hem de akademik yolculuğunuzda yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz. Anladığım kadarıyla çalışmayı seviyorsunuz. Yaklaşık 12 yıldır AGÜ’de çalışıyorsunuz. Üniversitemizde çalışmak nasıl bir duygu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Genel olarak AGÜ’de çalışmaktan memnun olduğumu söyleyebilirim. Ben burada çalışmaya başladığımda ilk kaydolan öğrencilerle birlikte AGÜ yeni doğmuştu diyebilirim. Başlangıçta yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen ortaya koyduğu vizyon ile diğer üniversitelerden farklı bir yerde konumlandı. AGÜ’nün klasik üniversitelerden farklı bir şekilde ilerlemesi sahip olduğu vizyona yönelik çalışmak bizler için de motivasyon kaynağı. Üniversitemiz çok kısa zamanda çok büyük başarılar elde etti. Yapılan çalışmalar içerisinde bizlerin de payı olması beni mutlu ediyor. Hem üniversitemiz hem içerisinde çalışan bizler beraber gelişiyoruz diyebilirim.
Biraz da sizin buradaki görevlerinizden bahsedelim. Görevleriniz diyorum çünkü iki göreviniz var. Biraz bu görevleri açacak olursak Erasmus Ofisinde ve Uluslararası İlişkiler Ofisinde ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?
Üniversitemizde 2016 yılında Erasmus öğrenci ve personel hareketliliğine başladık. Öğrencilerimiz için hem öğrenim hem staj hareketliliği, personelimiz için de eğitim alma ve eğitim verme hareketliliğine göndermekteyiz. Erasmus Koordinatörlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar akademik Erasmus hareketlilikleri. Gençlik Fabrikası da Erasmus faaliyetleri yürütmekte ama onlarınki akademik olmayan hareketlilikler. Bizler öğrencilerin akademik not ortalamasını ve dil puanlarını temel alarak hareketlilikleri gerçekleştiriyoruz. 2016 yılından günümüze kadar hem bütçemiz hem de hareketliliğe katılan öğrenci sayımızda artış görülmekte. Kullandığımız bütçelerin bilinen büyük üniversitelerle yarışacak şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Son zamanlarda da gelen öğrenci sayımızın da arttığını söyleyebilirim. Diğer taraftan Uluslararası Ofis’te ise orada tam zamanlı uluslararası öğrencilerin üniversitemize kabulünü gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Öğrenci Seçme Yerleştirme Komisyonumuz ile başvuruları alıp talep eden öğrencilerimizi değerlendiriyoruz. Bu noktada hedefimiz hem nicelik hem de nitelik yönünden artış sağlamak. Öğrenci üniversitemize kaydolup başladıktan mezun olana kadar kendisine destek sağlıyoruz. Üniversitemizin eğitim dilinin İngilizce olması ve bölümlerde İngilizce bilen personellerin bulunması da bize kolaylık sağlıyor diyebilirim.
Aslında siz bir anlamda üniversitemizin yurtdışına açılan kapısısınız diyebiliriz. Hem sizin hem de ekibinizin emeklerine sağlık. Ekip demişken şunu da sorayım. Bu ofiste çalışmaktan ve ekibinizden memnun musunuz?
Az önce AGÜ’de bulunmaktan memnun olduğumu söylemiştim. Buna ek olarak Uluslararası Ofis ve Erasmus Koordinatörlüğü’nde olmaktan daha çok memnunum diyebilirim. Zaten ayrı ofisler değil tek bir yerde birleştik. Ekibimiz de özenle seçilmiş kişiler. Herkes bu alanda öğrencilere destek olmaktan, üniversitemizin uluslararasılaşmasından ve topluma katkı sağlanmasından çok memnun. Ekibimiz de tüm bu süreçler gerçekleşirken kendisini geliştirmekte. Öğrencilerimizin geri dönüşleri de olumlu bu noktada bunu da belirtmek isterim.
Peki Nimet Hanım, biraz da iş dışında konuşmak istiyorum. Sizin AGÜ’de iş yükünüz ve temponuz fazla. Onun dışında akademik çalışmalarınızı da devam ettiriyorsunuz. Akademik alanda ilerlemenin yoğunluğunu bilen birisi olarak hem iş hem akademik ilerleme yeterince yoğun. Pek boş vaktinizin olduğunu düşünmüyorum ama boş zamanlarınızda neler yaparsınız? Nelerden keyif alırsınız? Hobileriniz nelerdir?
Kendimi tanıtırken eksik söylemiş olabilirim. İki çocuğum var. Birisi okula yeni başladı diğeri de henüz iki yaşında. Bu yüzden akademik olarak tezime de vakit ayıramıyorum ama boş zamanlarımda yeni ülkeler tanımayı, araştırmayı, farklı kültürleri tanımayı seviyorum. Bu araştırmaları yaparken kitap okumayı seviyorum. Ama en çok gezmeyi seviyorum diyebilirim. Kulaklığı takıp yolculuk yapmayı, yeni yerleri, tarihi yerleri keşfetmeyi severim.
Kayserilisiniz. Burada doğup büyüdünüz. Üniversite eğitimi için Ankara’da bulundunuz. Özellikle Ankara’yı da gördükten sonra Kayseri’de yaşam konusunda ne söylersiniz? Çünkü bazen karşılaştırılır mesela şehirlerde yaşam. Kayseri’de yaşamaktan memnun musunuz?
Deniz kenarındaki şehirlerden Kayseri’ye gelen insanlar için Kayseri’yi sevmek biraz zor gelebilir. Ancak denize çok bağlı olmayan ve dışarıdan gelip Kayseri’ye gelenler için Kayseri çok ideal bir şehir diyebilirim. Kayseri son yıllarda hızla gelişen bir şehir. Belediyemizin faaliyetleri, içerisinde yaşayan insanlarla birlikte şehir çok fazla gelişti. Kış turizmi başta olmak üzere şehrin bir cazibe merkezi olduğunu söyleyebilirim. Nevşehir- Kapadokya bölgesine çok yakınız. Bir yer gezmek, keşfetmek isteyenler için çok zengin bir bölgeyiz. Özellikle üniversite ve öğrenci sayısının artmasıyla beraber şehir daha da renklendi diyebilirim. Her türlü hobi ve faaliyet için zengin bir şehir yaşamı mevcut. İstanbul’dan gelenler için deniz sebebiyle farklı olabilir ama Ankara ile kıyaslandığında büyük bir fark göremiyorum.
Peki Nimet Hanım, son olarak okurlarımıza ve öğrencilerimize bizler aracılığıyla ne söylemek istersiniz?
Sadece öğrencilerimize değil bütün personelimize şunu söylemek istiyorum. Erasmus fırsatlarını mutlaka takip etmelerini, bizim gönderdiğimiz duyuruları dikkatle incelemelerini tavsiye ediyorum. Bizi ziyaret edebilir, kendileri için ne tür fırsatlar var bunlarla ilgili gelip bilgi alabilirler. Başkalarından duydukları ile değil bizlerle iletişime geçerek sorularını cevaplamalarını istiyoruz. Olumsuz düşünmelerini istemiyoruz. Örneğin ben yapamam ben gidemem gibi bir ruh haline kapılmalarını istemiyoruz. Mutlaka bu fırsatları takip edip başvuru yapıp şanslarını değerlendirsinler. Bu yurt dışı hareketlilikleri hem öğrencilerimiz hem de akademik-idari personellerimiz için çok kıymetli fırsatlar.
Bu mesajınıza şunu eklemek isterim. Belki de üniversitemizin en renkli ofisi burası. Hem personelimiz hem öğrencilerimiz keyifle ziyaret edebilir bence. Nimet Hanım bizlere değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Hem kendim hem de AGÜ News ailesi adına size ve ekip arkadaşlarınıza çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.