AGUNews

Nisan 2024, Sayı 85

Mimarlık Fakültesi Personeli Derya Polat ile Röportaj

Selda Örnek Nisan 2024, Sayı 85 554
Mimarlık Fakültesi Personeli Derya Polat ile Röportaj

Derya Hanım merhaba, öncelikle AGÜ News ailesi olarak bize değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. İlk sorumla başlamak istiyorum. Derya Polat kimdir?

Merhaba Ben Derya Polat 1982 yılında Pınarbaşı’nda doğdum. İlkokulu Argıncık Selçuk İlkokulu’nda okudum. Sonra Argıncık Lisesi ve Erciyes Üniversitesi Büro Yönetimi ve Sekterliği Bölümü’nden mezun oldum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler Bölümü’nü bitirdim. Bir kız çocuğu annesiyim. Benim önceliğim kızım ve işim. Kızımı iyi bir okulda okutup, iyi bir insan olmasını istiyorum. Kendi adıma da kurumda kendimi geliştirmek ve yükselme sınavlarına girmek istiyorum. Boş zamanlarımda genelde kızımla vakit geçiririm. Onun gelişimine katkı sağlaması adına pek çok etkinlik yaparız ve genelde bahçemize gideriz.

Meslek hayatınıza nasıl başladınız?

Meslek hayatıma önce özel bir dershanede sekreter olarak başladım. Daha sonra Erciyes Kalp Hastanesi’nde çalıştım. Bu sırada KPSS’ye hazırlandım ve KPSS ile 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne atandım.2015 yılında ise Abdullah Gül Üniversitesi’ne geçiş yaptım.

Okulumuzda hangi birimde çalışıyorsunuz ve buradaki göreviniz nedir?

Abdullah Gül Üniversitesi’nde önce 8 yıl kadar Mimarlık Bölümü’nde bölüm sekreterliği görevini yürüttüm. Bu süre içerisinde hocalarımızla dekanlığımız arasındaki yazışmaları, teknik geziler, araçların ayarlanması, öğrencilerin rapor işleri ve sigortalarının takibi, üst yazıların takibi gibi faaliyetleri yürüttüm. Bu yıl Mimarlık Fakültesi Dekanlığında çalışmaya başladım.

Yaklaşık 9 yıldır aynı birimde çalışan bir memur arkadaşımız olarak bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

Uzun yıllar aynı birimde çalışmak bana huzur veriyor. Yeni bir birim ve iş öğrenmek sanırım stres yapabilirdi. Burası benim ailem diyebilirim. Çok fazla öğrencimiz oldu hepsiyle abla-kardeş ilişkimiz olmuştur. Hatta ilk mezunlarımızdan görüştüklerimiz de var. Burada lisans eğitimini bitirip araştırma görevlisi olan öğrencilerimiz var. Başka üniversitelerde akademik kariyerine devam eden, güzel yerlerde çalışan öğrencilerimiz var. Onları daha iyi yerlerde görmek beni çok mutlu ediyor.

Peki Mimarlık Fakültesindeki ekibiniz ve çalışma ortamınız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biz burada dört idari personel ve Dekanımız Prof. Dr. Burak Asiliskender ile çalışıyoruz. Huzurlu bir çalışma ortamına sahibiz diyebilirim. Yıllardır Burak Hocamla çalışıyorum. Daha önce bölümde şimdi ise dekanlıkta. Burak Hocamla çalışmak büyük bir keyif, iyi ki yollarımız kesişti. Fakülte sekreterimiz Eyüp Bey’le uyumu çabuk sağladık. Hem amir hem abi gibi bizler için. Ayrıca fakültemize yeni bir memur arkadaşımız başladı. Ona da buradan bir kez daha hoş geldiniz Neslihan Hanım demek istiyorum.

Üniversitemizi ve bölümümüzü tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?

Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz kaliteli bir dil eğitimi alacakları için onların bu ikinci dil bilme durumu kariyer anlamında çok faydalı olacak. Kendi çevremdeki herkese üniversitemizi ve bölümümüzü tanıtarak yardımcı oluyorum. Mimarlık Bölümü ise çok keyifli bir bölüm. Çok fazla aktivitesi olan bir bölüm. Çocukluk arkadaşımın kızı da bizim bölümümüzü tercih etti. Onu da mezun edip güzel yerlerde görmek beni çok mutlu edecektir.

Derya Hanım AGÜ News ailesi adına değerli vaktinizi ayırdığınız için size, fakültenize, keyifli ekip arkadaşlarınıza çok teşekkür ederiz.