AGUNews

Mayıs 2023, Sayı 76

Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı’ndan Mustafa Emrah Yavuz ile Röportaj

Fevzi Can Gürüz Mayıs 2023, Sayı 76 9458
Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı’ndan Mustafa Emrah Yavuz ile Röportaj

 

Merhabalar Mustafa Bey, öncelikle AGÜ News ailesi adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz ve değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkür ederim. İlk olarak klasik sorumuzla başlamak isterim. Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

 

1982 Trabzon doğumluyum. Aslen Kayseriliyim. Babamın mesleği gereği farklı Türkiye’nin birçok şehrinde bulundum. İlköğretimi Malatya’da, ortaöğretimi ise Mersin’de tamamladım. Bir dönem Erciyes Üniversitesi’nde Elektronik Haberleşme bölümünde okudum fakat yarıda bırakmak durumunda kaldım. Daha sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme bölümlerinden mezun oldum. Bir süre TSK’da görev yaptım. Daha sonrasında kendi isteğimle ayrıldım ve Abdullah Gül Üniversitesi’nde çalışmaya başladım. Evliyim ve biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıyım.

 

Ne kadar süredir AGÜ’de çalışmaktasınız? AGÜ’de hangi birimlerde görev yaptınız acaba?

 

2015 yılından itibaren AGÜ’de çalışmaya başladım. Birçok birimde görev yaptım. Sırasıyla İdari Mali İşler Daire Başkanlığı’nda, Rektörlükte, Eğitim Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görev yaptım. Şu anda Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı’nda çalışmaktayım.

 

Ne güzel üniversitemizin farklı biriminde görev almışsınız. Ben şu anki çalıştığınız birimi ele alarak soru sormak istiyorum. Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı’nın amacı nedir? Çalışmalarınız hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

 

Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı üniversitemizdeki bütün fakülte öğrencilerine GLB Dersleri, Türkçe ve Tarih dersleri gibi tüm öğrencilerin ortak aldığı derslerin yürütülmesi, koordinasyonunun sağlanması gibi hem akademik hem de idari olarak işleyişini sağlamaktayız.

 

Aslında ortak dersler söz konusu olduğu için üniversitemizin bütün öğrencilerinin yolunun kesiştiği bir birim diyebiliriz. Öğrencilerimiz adına sizin nezdinizde Ortak Dersler Bölüm Başkanlığımıza teşekkürlerimizi sunarız. Peki, kişisel olarak hem çalıştığınız birimde hem de genel olarak AGÜ’de çalışmak sizin için nasıl bir duygu? Buradaki çalışma ortamınızdan memnun musunuz?

 

Elbette memnunum. AGÜ yeni bir üniversite olmasına rağmen hem akademik eğitim hem de kurum yönetimi açısında gayet kaliteli bir yapıya sahip. Çalıştığım birim de aynı şekilde. Biz bu birimde üç kişi çalışıyoruz. Elif Hocamız ve Şebnem Hocamız ile birlikte uyum içinde çalışmaktayız.


Gerçekten bu birimin siz, Elif Hocamız ve Şebnem Hocamız ile birlikte sayısı az fakat yoğun tempoda uyum içinde pozitif bir ortamda çalıştığınızı söyleyebiliriz dışarıdan gözlemlerimizle. Peki, iş hayatınız dışında kişisel olarak neler yaparsınız? Hobileriniz nelerdir? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz acaba?

 

Genellikle boş zamanlarımda ailemle vakit geçiririm. İki tane çocuğum var. Onların eğitim ve sosyal yaşamları ile ilgileniyorum. Doğa yürüyüşleri başta olmak üzere yürüyüş yapmayı çok severim. Futbolla ilgiliyim. Hem takip ederim hem de halı saha maçlarında yer alırım. Bilardo sporuna merakım ve ilgim var onu takip etmeye çalışırım.  Dünya şampiyonumuz Semih Saygıner’i takip etmeye çalışırım. Kendim de ilgiliyim bu sporla.

 

Ne güzel. Mustafa Bey, babanızın mesleği sebebiyle ülkemizin farklı farklı şehirlerinde bulunduğunuzu söylediniz. Bir kent yaşamı olarak Kayseri’de yaşamak konusunda neler söylersiniz? Memnun musunuz? Farklı şehirlerle kıyasladığınızda Kayseri şehrini farklı kılan noktalar nelerdir?

 

Kayseri’de yaşamaktan oldukça memnunum. Şehrimizin diğer büyükşehirlerimize kıyasla pek çok açıdan avantajlı olduğunu düşünüyorum. Sakin bir şehir. Kalabalık değil. Ulaşım sıkıntısı yaşamıyoruz. Temiz bir şehir. Pek çok şehri görme fırsatım oldu. Kayseri kadar temiz bir şehir görmedim. Doğal güzellikleri oldukça fazla. Boş zamanlarınızda ailece gidebileceğiniz farklı doğal güzellikleri bulunmakta.

 

Son olarak AGÜ News okuyucularımıza ve öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?


Üniversitemizin akademik kadrosu, hocalarımız çok donanımlı ve değerli. Üniversitemizin yabancı dilde eğitim veriyor olması öğrencilerimiz için çok büyük avantaj. Bazen aday öğrenciler ile konuştuğumda, onlara üniversitemizden bahsettiğimde çok olumlu tepkiler alıyorum. Ben de okulumuzu aday öğrencilerimize tavsiye ediyorum. Kendi öğrencilerimize de üniversitemin onlara sunduğu olanakları en iyi şekilde değerlendirerek başarılı bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini diliyorum.