AGUNews

Mayıs 2023, Sayı 76

Mayıs Ayı Şehir Etkinlikleri

Nilsu Sancılı Mayıs 2023, Sayı 76 9545
Mayıs Ayı Şehir Etkinlikleri

Biraz eğlenmek ve zamanı biraz da olsa unutmak isteyenler için Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan etkinlikleri derledik. Etkinliklere katılmak için bilet alma ve etkinlik alanlarına pandemi nedeniyle getirilen yasakları öğrenmek için Biletix’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

3. Replikart Çocuk Şenliği

3.Replikart Çocuk Şenliği ile 7 Mayıs Pazar günü tüm çocuklar Kayseri Kültür Merkezinde...

Etkinlikte çocuk tiyatrosu, sihirbaz gösterisi ve süpriz hediyeler ile eğlenceli bir zaman çocukları bekliyor.

Çocukların keyifle izleyeceği “Nasreddin Hoca” Tiyatro Oyununda birbirinden ilginç maceralar çocuklarla buluşuyor.

Çocuklara sihirli bir dünyanın kapıları, çocukların da katılımıyla "Sihirbaz Gösterisi" ile aralanıyor.

Şenliğe katılan her çocuğa sürpriz hediyeler çocukları bekliyor.

****

Çok Tuhaf Soruşturma

Yanlışlıkla hapse düşen ve suçsuz olarak altı yıl hapis yatan, bu süre sonunda suçsuz oldukları anlaşılarak salıverilen üç arkadaşın başından geçen tutuklanma, soruşturma ve hapis yatma sürelerinde, ülkemizdeki adalet mekanizmasının işleyiş biçimindeki yanlışlar, hapishanelerdeki uygulamalar ve insan hakları konuları, kara mizah biçiminde anlatılıyor.

Bu üç arkadaşın acıklı öyküsü hem absürt hem de çok gülün

İyi Seyirler…

****

Mahşer-i Cümbüş

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluşmaya devam ediyor.

2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında Ankara Tenedos Kafe’de “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı.

Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturdu. Kuruluşunun 5. yılında kendi sahnesi "Mahşer-i Cümbüş Hayalhanesi"ni açtı. Ekip bugüne kadar 2000'ün üzerinde “Tiyatro Sporu”, 300’ün üzerinde “Beyin Fırtınası” gösterisi yaptı.

Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir başka ilke daha imza atarak 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı ve Türk televizyonlarında yepyeni bir dönem başladı. Oyun gelirlerimizi, Afet Platformu'nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşıyoruz.

***

Haybeden Gerçeküstü Aşk

Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı “Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar” adlı kitaptan uyarlanan iki kişilik oyun, kadın erkek ilişkisinin başlangıcından bittiği yere kadar olan sürecini konu alıyor.

Gözlemleriyle ve tespitleriyle her bireyin kendinden bişeyler bulabileceği günümüz ilişkilerine atıfta bulunan bu komedi oyunu mizahi bir dille seyircisine eğlenceli dakikalar geçirtmektedir. Kadın ve erkeğin ilişkisel evrimini net bir şekilde ortaya koyarken trajikomik durumunu da gözler önüne seriyor. Bu oyunda yaşanan bir ilişki değil aslında her ilişki…

****

Sefa Doğanay - Kokpit

Sefa Doğanay ''Kokpit'', Fuego organizasyonu ile sevenleriyle buluşuyor…

Güzel sesi ve eşsiz taklit yeteneği ile milyonları ekrana bağlayan Sefa Doğanay, stand-up gösterisiyle hayranlarıyla buluşuyor.

****

Süt Kardeşler

Türk Tiyatrosu’nun duayeni Nejat Uygur tarafından uyarlanarak, önce tiyatro oyunu olarak sergilendikten sonra sinemaya aktarılan oyun, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla Süt Kardeşler adıyla sahneleniyor.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor. Geleneksel Türk Tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle oyunu izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.

****

Şaşırt Beni

Yılın en iddialı Tiyatro oyununa imza atmak için yola çıkan MMT ve KerkiSolfej, ''Şaşırt Beni'' oyununu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ünlü yönetmen Selçuk Aydemir tarafından kaleme alınan ''Şaşırt Beni'' kadrosunda Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu, Tuna Kırlı, Yasemin Baştan, Barış Yıldız, Korhan Herduran, Adem Türker gibi ünlü oyuncuları barındıran ve oyunun yönetmen koltuğunda da oturacak olan Selçuk Aydemir, KerkiSolfej ve MMT ortaklığı ile tiyatro severlerle buluşacak oyunlarının seyirciler için bir sürprizler kumpanyası olmasını planlıyor.

Kötülerle onlar gibi olmadan mücadele edilemeyeceğine karar verip karanlık tarafa geçmek isteyen birinin, olmadığı biri gibi davranmaya mecbur kalması ve kendini türlü komik durumların içinde bulmasının konu edinildiği oyunun dekor tasarımları Ceren Karahan, sahne tasarımları Barış Dinçel tarafından hazırlanırken, müzikleri ise Tolga Çebi tarafından besteleniyor.

Yılın en iddalı 2 Perde Komedi oyunu ''Şaşırt Beni'' sizlerle!"