AGUNews

Mart 2024, Sayı 84

Santral Görevlisi Seçil Yazgı ile Röportaj

Selda Örnek Mart 2024, Sayı 84 171
Santral Görevlisi Seçil Yazgı ile Röportaj


Merhaba Seçil Hanım. Seçil Yazgı kimdir sorusuyla klasik bir başlayış yapmak istiyorum.

Merhaba, ben Seçil Nur Yazgı. 1996 Ankara doğumluyum. Lise mezunuyum. Ailem ve kedim Minnak ile yaşıyorum. Kitap okumayı, müzik dinlemeyi ve yürüyüş yapmayı çok severim. Boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiririm.

 

Çalışma hayatınıza nasıl başladınız?

Kısa bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2015 yılında Abdullah Gül Üniversitesi’nde destek personeli olarak işe başladım. 2018 yılından itibaren de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Call Center'da çalışıyorum.

 

Buradaki görevinizden bahseder misiniz?

Üniversitemize dışarıdan gelen aramaları; öğrencilerimiz, hocalarımız, öğrenci adaylarımız, bazen firmalarımız, bazen velilerimiz tarafından gelen aramaları ilgili birimlere yönlendiriyoruz. Üniversitemizin karşılaşılan ilk yüzüyüz diyebiliriz. Tüm aramalar önce bize geliyor. Bizler de ilgili birimlere yönlendirme yapıyoruz. Üç kişiyiz burada ve birbirimize çok destek oluyoruz. İyi bir ekip çalışmasıyla bu işi yürütüyoruz.

 

Elbette diğer günlere göre daha yoğun geçen dönemleriniz vardır. Bu dönemler hakkında bilgi verir misiniz?

Üniversitemizin tanıtım dönemlerinde çok yoğun oluyoruz. Hatta bu dönemlerde bizlere destek personel arkadaşlarımız da ekleniyor. Üniversitemizi tercih etmek isteyen, merak eden, aklında soru işaretleri olan öğrencilerimiz ve velilerinin kurumumuz ile ilgili sorularına cevaben bilgilendirmelerde bulunuyoruz.

 

Böyle yoğun geçen tanıtım dönemlerinde yaşadığınız, aklınızda kalan bir anınız var mı?

Bir öğrenci velimizin sorusu çok hoşumuza gitmişti: “Bizim oğlan nerede barınacak?” Kaygılı ama keyifli bir soruydu. Biz de hemen tabi ki öğrenci köyümüz hakkında kısa bir bilgi verip aktarım sağlamıştık. Zaman zaman da Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Diş Hastanesi mi? Devlet Hastanesi mi? diye arayanlar da oluyor. Gerekli açıklamaları yapıp tebessümle kapatıyoruz.

 

Peki Seçil Hanım son olarak AGÜ’de ve Call Center'da çalışmanın size neler kattığını sorsam neler söylersiniz?

Herkes sevdiği işi yapamıyor maalesef ama yaptıkları işi severek yaparlarsa daha iyi sonuçlar elde ederler. Ben bu birime başladığımdan beri çeşitli diksiyon eğitimleri alarak işimde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Kendimi güzel ve etkili konuşma alanında daha ileri seviyeye taşımak istiyorum. Bu birim bana aslında sabrı da öğretti. Çünkü bazen telefonun diğer ucundaki kişi bizden yetkimiz olmayan şeyleri isteyebiliyor mesela. Yetkili arkadaşlarımıza iletmek istediğimiz halde sorulara devam ediyorlar. Sabırla ve sakinlikle cevap vermeyi öğrendim diyebilirim. Ben aslında kıpır kıpır birisiyim fakat bu birim bana sakinlik ve sabır kattı. İşimi severek yapmak da kişisel gelişimimi arttırıyor ve bana huzur veriyor diye düşünüyorum.


AGÜ arandığında “Abdullah Gül Üniversitesi buyrun efendim” diyen seslerden biri olan Seçil Hanım  röportajımızı kabul ettiğiniz için AGÜ News ailesi adına size çok teşekkür ederim.