AGUNews

Mart 2024, Sayı 84

Büyük Ambar’da sizi çok özel bir girişimcilik öyküsü bekliyor!

Elanur Karabulut Selin Dünya Mart 2024, Sayı 84 9944
Büyük Ambar’da sizi çok özel bir girişimcilik öyküsü bekliyor!

Gelin hep birlikte Büyük Ambar’da üst katında hizmet vermeye başlayan Good for You’nun hikayesine ortak olalım. Yepyeni bir girişim modeli olan Good for You’yu, Amerika’da kurulan yeni bir kahve dükkanı olarak tanımlamak mümkün. Yeni bir hikaye, insanları merkez alan bir oluşum olarak karşımıza çıkan marka, özünde tespit edilen bir problemi çözme amacıyla yola çıkmış bir girişim.

Markanın genel işleyişine bakarsak, minimalist dükkanlar inşa ederek, insanların rahatça oturabileceği, ders çalışabileceği, birbirini tanıyıp kendi öykülerini paylaşabilecekleri sıcak bir ortam yaratılmak istenmiş. Good for You, mahalle dükkanı olarak adlandırabileceğimiz, insanların kendilerinin bu dükkanları açması ve işletmesi fikrine dayanarak minimum giderle oluşturulan bir iş modeli. Birçok insana fırsatlar kapısı açacağı kuşkusuz olan bu iş modelinin işletmeci için yararları da göz ardı edilemez. Kısacası Good for You markasını tanımlayabilecek en iyi ifadeler: Özgürlük, minimalizm, kendi işini rahatça yapabilme olanağı diyebiliriz.

AGÜ Good for You’nun işletmecisi Merve Hanım “Mutluluk Bulaşıcıdır!” sloganı ile sizi sohbet etmek için işletmesine davet ediyor. Herkesin farklı bir hikayesi olduğunu dile getiren Merve Hanım işletmesinin en önemli amacının yeni insanlar tanıyarak onlarla paylaşım içinde olmak olduğunu belirtti. %80’ini kadın girişimcilerin oluşturduğu Good for You, girişimcilik hayali olan kadınlar için eşsiz bir fırsat. İşletmesinde kendisini evinde gibi hissettiğini paylaşan Merve Hanım, bu yolculuğuna eşlik edecek kampüsteki personelleri ve öğrencileri de misafirleri olarak gördüğünü paylaştı. Bununla birlikte girişimciliğin sınır tanımadığını, aktif bir öğrenme ve gelişme süreci de içerdiğini dile getiriyor.

“Bizde kahve el ve kalp ile demlenir.”

 



GALERI