AGUNews

Mart 2024, Sayı 84

Virüse Karşı Egzersiz

Hüseyin Gazi Sönmez Mart 2024, Sayı 84 84233
Virüse Karşı Egzersiz

Yaşadığımız bu zor pandemi günlerinde, hayatımızı tekrar düzene koymak, yaşam standardımızı tekrar yükseltmek, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmak için bir arayışta olduğunuzu biliyoruz.  

Sağlıklı bir yaşam ve virüslerden korunmak, düzenli olarak egzersiz yapmaktan geçiyor. Geride kalan 1,5 yıllık hareketsiz ve egzersizden uzak bir yaşam çoğumuzda fiziksel ve zihinsel sorunlara neden oldu.


Şansımız, AGÜ Kampüsünün çevreci, sosyal ve sportif etkinliklerin rahatça yapılabileceği birçok imkan sunuyor olması. Bu imkanlardan faydalanmak, sağlıklı, corona virüse karşı bağışıklığımızı arttırmış zinde bir vücuda sahip olmak için hiç zaman kaybetmeden egzersize başlamak gerekmektedir.
Bilinmelidir ki egzersizle;

 Vücut ısısı arttığından virüslerin zararlı etkisi olmaz,

 Egzersizle birlikte su ihtiyacı ortaya çıkacağından virüsler vücut tarafından emilerek mideye taşınır ve mide enzimleri sayesinde etkisiz hale getirilir,

 Egzersiz sırasında adrenalin arttığı için tüm hormon değerleri de artar, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan bireylerde virüs tutunamaz,
 

 Egzersiz sırasında kas içi enerji depoları kullanılmaya başlar, bu da soluk alış verişi arttırır, hücreler arası enerjiyi sağlayan organik moleküller, nitrik oksit dediğimiz hücreler arası iletişimin sağlanmasıyla akciğerleri etkileyerek nefesi açar. Yani bu süreç sadece virüse karşı değil, vücudun dış etkenlere karşı gösterdiği tedavi etkisi de meydana gelmektedir.

Kalp atım sayısı arttığı için vücuda giren oksijen oranı arttığından, ciğer kapasitesi artar ve vücudun oksijenlenmesi sağlanır.
O zaman hep birlikte, “sağlıklı vücut, virüse karşı egzersiz” sloganıyla hepinizi davet ediyoruz.       
 
 
 



GALERI