AGUNews

Mart 2024, Sayı 84

Endüstri Mezunu Fatih İnce, TÜBİTAK’ta Veri Bilimi Uzmanı

Basın Yayın Mart 2024, Sayı 84 63261
Endüstri Mezunu Fatih İnce, TÜBİTAK’ta Veri Bilimi Uzmanı

AGÜ Endüstri Mühendisliği mezunlarından Fatih İnce, mezuniyetinden çok kısa bir süre sonra TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde Veri Bilimi Uzmanı olarak işe başladı.

 

AGÜ’den %100 İngilizce eğitim alarak mezun olan Fatih İnce, iş hayatına başlarken bunun çok faydasını gördüğünü dile getirdi.

 

İnce, “Gerek ulusal gerekse uluslararası birçok şirket işe alım kriterlerinin çoğunda İngilizce bilme şartını aradığı bir gerçek. Üniversitede alınan İngilizce eğitimle birlikte bu durum AGÜ mezunu için bir problem olmaktan çıkıyor ve avantaja dönüşüyor. Hatta eğitimin yüzde yüz İngilizce alınmış olması birçok firma için sınav (YDS, KPDS TOEFL vb.) şartı aranmasına gerek kalmıyor. Benim de eğitimi böyle almış olmam sınavlara girmeme bile gerek bırakmadı çoğu zaman” şeklinde konuştu.

 

AGÜ’den mezun olmasının kendisini tanımasında büyük rol oynadığını belirten İnce, mezun adayı öğrencilere iş dünyası hakkında şunları söyledi:

 

“AGÜ’de gerek yaptığımız stajlar gerekse derslerin gerçek hayat problemlerine yönelik projelerle dolu olmasıyla iş dünyası için tecrübe sağlanmış oluyor. Burada en temel olgu istedikleri alanla ilgili olarak mezun olmadan önce mutlaka onu tecrübe etmeleridir. Seçmeli dersler ve stajlarla gelişimlerini şekillendirirken mutlaka bir yurt dışı tecrübesi de edinsinler. Ayrıca dil gelişimine zaman ayırarak çok güzel bir İngilizcenin yanına başka bir dil daha eklemelerinin avantaj sağlayacağına inanıyorum”.

 

İnce ayrıca mezun olacak öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Öncelikle öğrenciliğin geçici olmadığının ve her zaman öğrenme üzerine devam edeceklerinin bilincinde olmalarını hatırlatmak isterim. Şimdiden kendilerini ilgi alanlarını keşfedecekleri veya keşfettikleri alanlardaki faaliyetlerde yer almalarını ve yer aldıklarında ise derinleştirerek devam etmelerini tavsiye ederim. Kendi öz girişimcilikleri ve farkındalıkları ile isteklerinin daha kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum”.