AGUNews

Haziran-Temmuz 2023, Sayı 77

Öğrenci İşleri Personelimiz Neşe Altıntaş'la Röportaj

Fevzi Can Gürüz Haziran-Temmuz 2023, Sayı 77 11266
Öğrenci İşleri Personelimiz Neşe Altıntaş'la Röportaj

Merhabalar Neşe Hanım, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ederek değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için AGÜ News ailesi olarak size teşekkür ederiz. Okurlarımızın sizi tanıması için bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Merhabalar hocam, ben sizlere teşekkür ederim böyle bir köşe düşünüp tasarladığınız için. İşçi bir babanın, ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak 1987 yılında Kırşehir’de dünyaya geldim. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. Şu sıralar programlama alanına ilgim arttığından öğrencilik hayatıma yeniden döndüm. Evliyim. Saim ve Sare adında iki evladım var.

 

Ne güzel. Çalışma hayatınızda AGÜ ilk kurumunuz mudur? Daha önce farklı bir kurumda çalıştınız mı?

Çalışma hayatıma ilk olarak 2013 yılında Bozok Üniversitesi’nde başladım. Orada da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalıştım. Daha sonra 2017 yılında AGÜ’de yine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda başladım. O zamandan beri aynı birimde çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 

Şu anda çalıştığınız birim olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan bize kısaca bahsedebilir misiniz? Siz bu birimde hangi faaliyetleri yürütmektesiniz? Çalışma ortamınıza dair ne söylemek istersiniz?

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda eğitim-öğretim işlerinde çalışmaktayım. Öğrencilerimizin üniversitemize kaydolduğu andan mezuniyetine kadar eğitim-öğretim süreçlerini ilgilendiren tüm konularda yardımcı olmak amacındayız. Ayrıca dersler, müfredatlar, ders programlarının düzenlenmesi gibi konularda akademik birimlerle iş birliği halinde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışmak konusunda şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü hem akademik hem idari birimlerle iç içe olmak çok yönlülüğümüzü arttırmakta. Aynı zamanda mevzuatlara hakim olmak ve karşılaşabildiğimiz sorunlara çözüm üretmek kendimizi geliştirme imkanı vermekte.

 

Kendi adıma yakın zamanda sizin de bahsettiğiniz üzere bölümümüzün ders programlarının düzenlenmesinde yardımcı olduğunuz için sizin aracılığınız ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışan tüm personelimize teşekkürlerimizi sunarız. Adından da anlaşılacağı üzere aslında sizin biriminiz daha çok öğrencilere yönelik bir birim. Şimdi, kendi lisans yıllarımı da hatırladığımda genelde öğrenciler ve öğrenci işlerinde çalışan personel arasında karşılıklı memnuniyeti sağlamak biraz zor diye düşünüyorum. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Sizin de bahsettiğiniz bu klişeleşmiş bazı ifadeleri AGÜ’de yıktığımızı düşünmekteyim. Çünkü AGÜ Öğrenci İşleri gerek telefon gerek mail gerekse yüz yüze olsun öğrencilerimiz için ulaşılabilir bir birim. Birimimizin önceliği her zaman öğrencilerimiz olmuştur. Öğrencilerimiz ilk kaydolmaya geldiğinde bizleri görür ve tanırlar daha sonrasında da mezuniyet işlemleri sırasında en son yine bizleri görüp vedalaşırlar. Bizler elimizden geldiğince bu süreçte öğrencilerimizin yanında olmak için çalışmaktayız. Öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşler de büyük ölçüde olumlu yönde.

 

Umarım öğrencilerimiz de böyle düşünüyordur. Çünkü dediğiniz gibi kayıttan mezuniyete kadar sürekli öğrencilerin başvurduğu bir birim burası. Dışarıdan baktığımda bu birimde özveri ile çalışan bir ekip görmekteyim. Bir kez daha emekleriniz için teşekkür ediyorum. Peki, Neşe Hanım çalışma hayatınızın dışında boş vakitlerinizde neler yaparsınız? Hobileriniz nelerdir?

Üniversite yıllarımda aktif bir öğrencilik hayatı geçirdim. Hem sanatsal hem sportif pek çok faaliyette bulundum. Şu anda iki çocuğum olduğu için boş zamanımın tamamını onlara ayırıyorum diyebilirim. Onların eğitimi, gelişimi konusunda hem kendimi geliştirmeye hem de onlara destek olmaya çalışıyorum diyebilirim. Onun haricinde kalan zamanım olduğunda bu zamanımı da kitap okumaya ayırıyorum. Programlama konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve bir yandan da öğrenciliğimi devam ettiriyorum.

 

Neşe Hanım, Kırşehirli olduğunuzu belirtiniz sonrasında üniversite eğitimi için Konya’da bulundunuz. Şimdi de Kayseri’de çalışmaktasınız. Kayseri’de yaşam konusunda ne söylemek istersiniz? Memnun musunuz?

Kayseri’de yaşamanın genel olarak avantajlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bünyesinde Anadolu kültürünü barındıran herkese hitap edebilecek yaşam alanlarına sahip eğitim ve sanayi alanında önemli bir noktada bulunan bir büyükşehir. Diğer büyükşehirleri dezavantajlı kılan özelliklerin Kayseri için geçerli olmadığını düşünüyorum. Ayrıca üniversitemizin kampüsünü özellikle vurgulamak istiyorum. Şehrin en güzel bölgelerinden bir tanesi de hem tarihi hem doğal güzellikleri bir arada bulunduran kampüsümüz diyebilirim. Genel olarak Kayseri’de yaşamaktan memnun olduğumu söyleyebilirim.

 

Evet kampüsümüz ile ilgili söylediklerinize ben de katılıyorum. Gerçekten üniversitemiz Kayseri’nin en güzel bölgelerinden bir tanesine ev sahipliği yapmakta. Neşe Hanım son olarak bizler aracılığıyla AGÜ News okurlarına, öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?

AGÜ, ülkemizde bulunan pek çok köklü üniversitelerle yarış halinde. Kendisini sürekli geliştirmekte ve yenilemekte. Bizler personel olarak dışarıdan üniversitemiz hakkında pek çok olumlu görüş almaktayız. Öğrencilerimize sunulan imkanlar, öğrenci sayısının az oluşu, eğitim dilinin %100 İngilizce olması, üniversitemizin yeniliklere açık olması hem akademik hem idari anlamda etkin, verimli ve başarılı faaliyetler yürütmesi AGÜ’yü ayrıcalıklı kılmakta. AGÜ’de öğrenci olmanın da ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Umarım üniversitemiz bu ayrıcalıklı konumunu koruyacak daha da ilerleyecektir. Size de bu röportajda bana yer verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

 

-----