AGUNews

Ekim 2023, Sayı 79

Türkiye'nin Gururu: Filenin Sultanları

Güneş Karataş Ekim 2023, Sayı 79 4429
Türkiye'nin Gururu: Filenin Sultanları

Türk sporunun gururu ve Türkiye'nin gurur kaynağı, kadın milli voleybol takımı Filenin Sultanları, son zamanlarda kazandıkları zaferlerle adından sıkça söz ettiriyor. Hem ulusal hem de uluslararası arenada fırtına gibi esen bu güçlü takım, sadece voleybol sahalarında değil, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında da büyük bir etki yaratıyor.

Filenin Sultanları, 2022-2023 sezonunda üst üste hem VNL (Voleybol Milletler Ligi) hem de CEV turnuvalarını kazanıp dünya bir numarası olarak adını altın harflerle yazdırmıştı. Bu başarılar, takımın sadece başarılı ve yetenekli sporcuları için bir zafer değil, aynı zamanda dünyaya Türk kadının gücünü gösterdiğimiz toplumsal bir zafer de.

Filenin Sultanları, sahadaki başarılarıyla sınırlı kalmayıp, toplumsal bir değişim aracı olarak da öne çıkıyor. Türkiye'de kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında hala meydan okumalarla karşı karşıya kalan bir toplumda, bu güçlü kadınlar, gelecek nesillere örnek birer lider haline geldi. Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde cesur ve kararlı bir şekilde seslerini duyuruyorlar.

Filenin Sultanları, sadece sporcular olarak değil, aynı zamanda kadın hakları ve kadınların spordaki yerine yönelik önyargılara karşı da mücadele ediyorlar. Karşılaştıkları olumsuz yorumlara ve cinsiyetçi yaklaşımlara karşı sessiz kalmak yerine, başarılarıyla en güçlü cevabı veriyorlar. Sahada kazandıkları zaferler, kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlıyor ve cinsiyet ayrımcılığına karşı bir duruş sergiliyor. Bu kadınlar, sadece Filenin Sultanları değil, aynı zamanda Türkiye'nin gurur ve ilham kaynağı.

Ayrıca bildiğiniz üzere Tokyo’da gerçekleşen Paris 2024 olimpiyat elemelerinde de VNL ve CEV turnuvalarından yakaladığımız yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı Sultanlar. Namağlup bir şekilde Olimpiyat biletimizi aldık ve Temmuz- Ağustos 2024’te gerçekleşecek olan Paris Olimpiyatları’nda da eminiz ki şampiyon olarak döneceğiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılında bize en büyük hediyeyi verdikleri için Filenin Sultanlarına teşekkür ederiz.

Ne diyebiliriz ki, biz voleybol ülkesiyiz!