AGUNews

Ekim 2023, Sayı 79

Öğrenci Yurtları Yöneticisi Demet Çalışkan’la Röportaj

Selda Örnek Ekim 2023, Sayı 79 4609
Öğrenci Yurtları Yöneticisi Demet Çalışkan’la Röportaj

 

Merhaba Demet Hanım, öncelikle, okurlarımıza biraz kendinizden bahsetmek ister misiniz?

 

Merhaba. Ben Demet Çalışkan. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim.

 

Çalışma hayatınıza nasıl başladınız?

 

İş yaşamına önce özel sektörde başladım. Turkcell’de işe başladım, daha sonra kamuya geçerek Erciyes Üniversitesi'nde 12 yıl çalıştım. Şu an da 6 yıldır AGÜ'de görev yapıyorum.

 

Şu anki biriminizdeki göreviniz ve faaliyetleriniz hakkında bilgi vermek ister misiniz?

 

Elbette. AGÜ Öğrenci Yurtlarında yöneticilik yapıyorum. Burada AGÜ öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan yurtların idari işlerini ve öğrenci işlerini yürütüyoruz.

 

Çalışma ortamınız hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Yurt yaşayan bir birimiziz. Her gün hızlı aksiyonlar almak zorundayız. Hem öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız, hem de AGÜ'nün değerlerine dikkat ederek işlemlerimizi yürütüyoruz. Öğrenen odaklı eğitim süreçlerini geliştirmeyi, uygulamayı ve bu alanda öncü olmayı amaçlıyoruz. Teori ile uygulama arasındaki bağı kurabilen, eleştirel ve çok yönlü düşünebilen, sürekli öğrenmeyi bilen bireyler yetiştirmeyi destekliyoruz. Aynı zamanda, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamak istiyoruz.

 

AGÜ Yurdu'nun farkı nedir?

 

Üniversitemiz yurtlarında uluslararası öğrencilerimiz de bulunuyor. En büyük avantajlardan biri, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin aynı yerde kalmasıdır. Bu sayede kültürler arası iletişim sağlanır. Ayrıca kampüse yakınlığımız, zamandan tasarruf sağlar. Kayıtlarımız başlamak üzere ve Kayseri dışından veya yurtdışından gelen öğrencilerimize hazırız, yaşamlarını kolaylaştırmak için.

 

Sizinle sohbet ederken ve çalıştığınız birimle ilgili düşünürken şefkat duygusunu hissettim, sizinle geçmişte yaşadığım bir anımı hatırlattı.

 

Teşekkür ederim. Tabii ki idari görevlerimizin yanı sıra duygusal yönümüz de var. Özellikle anne olarak, şefkat duygusunun yoğun olduğunu düşünüyorum. Örneğin, bir öğrencimiz hastalandığında yanında bir refakatçi var mı, ilacını aldı mı gibi görevim olmasa da takip ediyorum.

 

Son olarak yurtlarımızda kalan ve yeni kalmaya başlayacak öğrencilerimize ne söylemek istersiniz?

 

Odalarınızı temiz tutmaya özen gösterin! Şaka bir yana, yeni gelecek öğrenciler ilk defa aileden uzaklaşıp yurda gelecekler. Birlikte yaşamanın güzelliklerinin yanı sıra zorlukları da olacaktır. Bu zorlukların üstesinden gelmek için yaşadıkları sorunları bizimle paylaşmalarını öneririm. Farklılıkları zenginlik olarak kabul edip, anlayış içinde uyum sağlamalarını öneririm.

 

Röportajımız için SKS Daire Başkanı Ali Özdemir’e ve size çok teşekkür ederim.