AGUNews

Aralık 2023, Sayı 81

Antika Titanik Kitap İncelemesi

Aslıhan Karasungur Aralık 2023, Sayı 81 4362
Antika Titanik Kitap İncelemesi

Murat Menteş, 48 yaşında Türk yazardır. Kitapları arasında çizgi romanları da bulunmaktadır. Genel olarak yazdığı eserlerde okuyucuyu düşündürdüğü için laf cambazı olarak anılmaktadır. Murat Menteş, genç yaşından bu yana çeşitli dergiler, yayınevleri ve gazeteler gibi mecralarda yazarlık yapmıştır. OT dergisinde 2016- 2021 yılları arasında şef editör olarak çalışmıştır. Menteş, 2013 yılından itibaren serbest bir yazar olarak devam etmiştir. Antika Titanik ise onun on bir kitabından biridir.

Kitap her ne kadar polisiye olarak bilinse de içerisinde dram, komedi ve romantizm taşıyan bir kitaptır. Antika Titanik eğlendirirken düşündüren bir kitaptır. Kitap, olay örgüsüne Refik Risk’in Arabistan’a giderek Şifa Şavk adında bir kadınla karşılaşmasıyla başlar. Kitabın içerisinde bolca romantik anlar da bulunmaktadır.

Kitapta Refik Risk orta yaşlarda bir evlilik yapıp boşanmış ve bir kızı olan bir akademisyendir. Şifa Şavk ise eski bir doktor ve bir evlilik yapmış şarkıcı kılığında bir ajandır. Refik Risk, Şifa ile karşılaştığı anda ona âşık olur ve hayatını hep onunla geçirmek ister ancak Şifa yaşadıklarından sonra herkese şüpheyle yaklaşmaktadır. Şifa’nın güvenini kazanabilmesi için Refik’in çabalaması gerekmektedir. Ancak diğer taraftan Şifa’nın peşinde olan kişiler Refik’i bulur ve onu bir uçakla kaçırırken işkence yaparlar. Bu sırada bir kaza ile Refik uçaktan düşer ve aniden kendini Marco Montes olarak bulur.

Tüm bunlardan habersiz olan Şifa, Refik ile birlikte olup olmama konusunda bir seçim yapma dönemindedir. Ve gitmeye karar verdiği anda bir gemi ile uzaklaşmaya karar verir. Ve bu gemi içerisinde Marco Montes de vardır ancak bir sorun vardır ki Marco Montes ’in bir nişanlısı vardır ve hiçbir şey hatırlamıyordur. Sadece Şifa ile karşılaştığı anda ona yeniden âşık olur. Marco Montes tüm anılarını hatırlamaya çalışırken diğer taraftan sevdiği kadının peşinden gitmektedir. Ancak Şifa ise sadece Refik’i düşünmektedir. Kitap okuyucularından genel olarak beğeni toplamıştır.

Okuyucular kitabın akıcı ve açık olduğundan bahsetmişlerdir. Kitabın yarattığı bilinmezlik merak uyandırmaktadır. Her bölümde karakterlerin yaşadığı sırlar açığa çıkarken Murat Menteş’in laf cambazlığını ve kıvrak zekasını görmekteyiz. Kitabı beğenmeyenlerin ise genel olarak tutumu olayların çok karmaşık ilerlediği ve olay örgüsünü kaçırdıkları yönündedir. Antika Titanik, Murat Menteş okuyucuları tarafından çok beğenilmiş ve keyifle okunmuş bir kitaptır.